Esküvő vonulás

A stresszmentes esküvőszervezés lépései

A tökéletes esküvő megszervezése

Összesen 7 lépést kell követni ahhoz, hogy a szervezés ne menjen rá a szellemi épségedre.

Ugyanis, mindannyian szeretnénk elkerülni, hogy valami elrontsa a nagy napot. Habár az esküvő lényegében arról szól, hogy a közös ismerősök titeket ünnepelnek, pont ez okozhat bizonyos viszályokat.

Már a tervezés előtt orvosolhatod ezeket a problémákat az alábbi 7 pont követésével.

  1. Az ültetés

Mindenekelőtt, ülj össze a jegyeseddel, és gondoljátok végig, hogy melyek azok az illetők, akiknek véletlen sem szabad egymás mellé kerülniük. Biztosítsátok, hogy „azok a bizonyos” rokonok ne kerüljenek egy asztalhoz. Ha ez valamilyen okból elkerülhetetlen, vonjátok be ismerőseiteket, és kérjétek meg őket, hogy próbálják csitítani a kedélyeket, ha arra kerül sor. Még az sem lehet rossz ötlet, ha megkérdezed személyesen tőlük, hogy van-e olyan személy, aki mellett nem szívesen ülnének.

  1. Rengeteg töltelékfeladat

Foglald le vendégeidet. Minél kevesebbet kell üldögélniük, míg rátok várnak, annál kevesebb az esélye, hogy legyen idejük összekapni valamin. Ha közösen kell dolgozniuk egy személyért, akit mindketten kedvelnek, még az sem kizárt, hogy elássák a csatabárdot időközben. Készítsetek nekik egy listát – lehetőleg minél több utazással a városban –, így nemcsak megelőzöd a lehetséges bajt, de még nektek is kevesebb dolgotok akadhat a szervezés során, illetve a nagy napon.

  1. „Titkárnő”

Habár furán hangozhat, szükséged lehet majd egy olyan személyre, aki hívásokat fogad a nevedben, vagy akár a közösségi médián segédkezik válaszadásban. Ha a második lépést nem hagytad ki, nagy az esélye annak, hogy hiába adtál részletes leírást arról, hogy mi a teendőjük a családtagoknak/ismerősöknek, rengeteget fognak keresni, kérdésekkel bombázni. Bízd rá valakire a telefonod ezeken a napokon, ugyanis hamar az idegeidre tud menni saját magad ismételgetése.

  1. Egy hely ahova elvonulhattok

A szervezés során mindenképpen olyan helyszínt szemeljetek ki, ahol a jegyeseddel kettesben tudtok maradni. Ha mégsem sikerül az első két lépéssel elcsitítani a kedélyeket, vagy csak szeretnétek egy kicsit pihenni, és megbeszélni az eddig történteket, kell egy kis helyiség, ahová elbújhattok a vendégsereg elől. Fontos, hogy senkinek se áruljátok el, ha sikerült egy ilyen búvóhelyet találnotok! 😊

  1. Beszélgessetek minél többet

Rengetegszer halljuk, hogy a legtöbb problémát a kommunikáció hiánya okozza. Próbáljatok a szokásosnál többet beszélgetni, „minőségi időt” együtt tölteni. Így még jobban egymásra hangolódhattok, ami előnyös, hogyha bármi baj történne az esküvőn.

  1. Figyelmeztető a problémás vendégeknek

Ha előre tudjuk, hogy olyan vendégeket hívunk meg, akik úgymond nem tudnak viselkedni, beszélgessünk el velük, fektessünk le szabályokat. Ne felejtsük el emlékeztetni őket, hogy ez egy fontos nap az életünkben és sokat jelentene, hogyha támogatnának.

  1. Beletörődés

A legutolsó dolog, amit mindketten megtehettek, hogy ne legyen stresszes a készülődés, az az, hogy beletörődtök dolgokba. Készüljetek fel és fogadjátok el, hogy nehézségek mindenhol akadnak, így ha valami baj történik, lelkileg már készen fogtok állni, így az elhárítás is gyorsabb lesz.

Megosztás:

Kezd el írni, majd nyomd meg az Enter billentyűt

Kosár